-پاسخ آیت الله سیستانی درباره لباس مشکی در محرم وصفر
-پاسخ آیت الله خامنه ای درباره افطار کردن با تربت امام حسین علیه السلام
-دست زدن همراه با شادي و خواندن و ذكر صلوات بر پيامبر اكرم و آل او(ص) درجشن هايي كه به مناسبت ايام ولادت ائمه(ص) و اعياد وحدت و مبعث برگزار مي شود چه حكمي دارد؟ اگر اين جشن ها در مكانهاي عبادت مانند مسجد و نمازخانه هاي ادارات و يا حسينيه ها برگزارشوند، حكم آنها چيست؟
-پاسخ آیت الله شبیری زنجانی درباره جشن عروسی در ماه محرم وصفر
-پاسخ آیت الله مکارم شیرازی درباره اصلاح و آرایش در ماه های محرم و صفر
-پاسخ آیت الله روحانی درباره جنگ عایشه با امیرالمؤمنین (علیه السلام) از همه گناهان بدتر بود
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز روز عید غدیر
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز عید غدیر
-پاسخ آیت الله حکیم در باره افضل بودن حضرت علی علیه السلام از بقیه ائمه وپیامبران
-پاسخ آیت الله وحید خراسانی درباره سیگار کشیدن در ماه رمضان

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

  کد مطلب:14824 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:9

1- بنده خدايي خانه اي را خريده و بعد زير قرض رفته و نتواسته قرضهايش را بدهد و پس از مدتي فوت مي كند و قرض هاي ايشان مانده است با توجه به اينكه ايشان قصد پرداخت دين خود را داشتند. ضمن اينكه بچه هاي اين بنده خدا كوچك هستند و نمي توانند قرض را بدهند تكليف ايشان « بنده خداي كه فوت كرده است در مورد قرض خود در آن دنيا چيست » ؟
ج1- بدهي مدت دار با مرگ مديون در خلال مدت و قبل از فرارسيدن سرآمد آن فوري مي شود اگر كسي كه مديون است از دنيا برود چيزي جز خانه مسكونيش بجاي نگذاشته باشد و يا اگر چيزي ديگري بجاي گذاشته دَين او همه اموالش را در بر مي گيرد (طبعا) خانه اش نيز مانند ساير ما تركش بفروش مي رسد و صرف اداء دَينش مي شود . ولي بر طلبكار هم حرام است كه بدهكار را در تنگنا بگذارد و بر او فشار آورد بلكه واجب است او را مهلت دهد تا روزي دست و بالش باز شود.
« ترجمه تحرير الوسيله , حضرت امام خميني « ره » ص 208-213 , ج3 , مسئله 6-13-16
توضيح مطلب :
شخصي كه مديون است واجب است وصيت كند تا اگر قبل از پرداخت دين از دنيا برود ورثه اش از اموال ميت بدهي او را پرداخت كنند ولي اگر وصيت نكرد وصي ميت يا ورثه , بدهي و ديون او را از اموالش بايد پرداخت كنند و در صورت پرداخت دين از ناحيه ورثه يا وصي دين از عهده ميت ساقط است و اگر ميت مديون است و قصد پرداخت دين خودش را دارد ولي قبل از پرداختن دين از دنيا رفت و از خودش مالي . بجا نگذاشت و ورثه هم پرداخت نكردند انشاء الله مشمول شفاعت ائمه واقع مي شود و عذاب الهي شامل حالش نخواهد شد .

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.